Lövångerträffen


Tävlingsinfo
Datum 2019-02-09
Plats https://goo.gl/maps/QzxY3MUseGn
Tävlingsform Veteranskoterträff & Världsrekordförsök
Bantyp Skoterled, Sjöis (rekordförsöket)
Banlängd Ca 30km utflykt. Rekordförsöket är drygt 3 km.
Tävlingsupplägg Utflykt, inget tävlingsmoment.
Anmälda 303 Anmälda för den här tävlingen
Anmälan Anmälan / Avanmälan
Arrangör
Arrangör Lövånger Skoterklubb
Kontaktperson Jan Löfroth (070-3246183)
Tider
Anmälan 08.00-09.15 Anmäl er direkt
Förarmöte 9.15-9.50 Genomgång
Första start 10,00
Avgifter
Startavgift 200kr
Inträde publik Gratis.
Övrig information

LÖVÅNGERTRÄFFEN/VÄRLDSREKORDFÖRSÖK 20190209.

Lövångers Skoterklubb hälsar som arrangör alla med en gammal snöskoter tom årsmodell 1989  (äldre än 30 år) välkomna till Lövångerträffen som i år 2019 firar 12 år som arrangemang/event!

Vi kommer i år att försöka slå VÄRLDSREKORD i ”Longest Classic Snowmobile Parade”

För att sätta detta rekord så har Guiness World Record satt 150 deltagare som krav vilket inte ska vara nån omöjlighet tycker vi.

Så töm nu alla lador,låna ut maskin till bekant om du har flera, tagga polare,vänner o bekanta och sprid budskapet så gör vi ett hejdundrande Världsrekord i Lövånger den 9/2-2019 tillsammans!

ANMÄLAN: Vid problem skicka SMS till Marino 073-8186748 så hjälper han så snart som möjligt.

Välj rätt årsmodellsklass vid anmälan så får vi fina listor uppdelade efter årgångar. Startnummer är inget du behöver för deltagande utan det är bara att slumpa ett ledigt för anmälans skull.

Kriterier för att få delta i försöket:

1.Skotern får vara tom 1989 årsmodell.(Läs viktigt info undertill ang årsmodell-89!)

2.Du ska vid anmälan på morgonen kunna uppvisa och LÄMNA en KOPIA på skoterns registreringsbevis (Del 1, den blå delen:s FRAMSIDA) som styrker åldern på skotern,dvs äldre än 30 år.Den gula delen av regbeviset funkar också då dom innehåller samma uppgifter. (Åldern räknas från inregdatum till datumet för eventet, dvs 9/2-2019.)

Extra viktigt är det att tänka på om du ska anmäla dig med en skoter av -89 års modell är att skotern INTE får vara inregistrerad EFTER den 9/2-1989 för då räknas den som "för ny" enl Guiness, dvs inte mer än 30 år räknat mot datumet för eventet som är den 9/2-2019.! Tänk på det om du har tänkt köra en -89:a årsmodell!

För att sätta ett ev rekord ska skoterföljet köra en sträcka på 3,2 km i ett sammanhängande följe utan luckor i kortegen.

Vi har valt att hålla försöket nere på Gärdefjärden i Lövånger.

Många andra kriterier finns men det går vi igenom på morgonen den aktuella dagen.

Hamburgerlunchförsäljning kommer att finnas i anslutning till platsen för VRFörsöket dvs på Gärdefjärden samt servering av dryck,the,varm oboy/choklad.

Vi har gällande middag,boende,kvällsaktiviteter valt Munkviken Läger o Konferens som samarbetspartner detta år.

Körsträckan detta år för LÖVÅNGERTRÄFFEN blir något kortare än tidigare år ”pga” att rekordförsöket kommer att kräva sin tid och allt kring det.

Räkna med en körsträcka på ca 2-3 mil frånsett själva rekordförsöket.

Lövångerträffen började som en enkel korvgrillarutflykt för 3-4 st veteranentusiaster i Lövånger för 10 år sedan och har allteftersom vuxit till en stor happening för både Lövånger men även hela Norden/Europa.
Dom senaste åren har vi haft deltagare från både Norge och Finland representerade vilket känns jättekul.
Lövångers Skoterklubb välkomnar dig till en fantastiskt trevlig dag med Världsrekordförsök, utflykt,hamburgerförsäljning, middag,övernattning osv i fin och trevlig miljö!

Farten är inte hög på våran körning då ALLA typer av maskiner ska kunna följa med utan att behöva hålla stumt från start till mål, hit kan du komma med din bred/dubbelbandare och känna att du inte behöver plåga livet ur den o dig själv.
Möjlighet till att få gasa av sig för dom som vill o har bränsle kvar brukar kunna infinna sig i slutet på dagen.....

Min/vår ambition och ledord med Lövångerträffen är bla att vi ska kunna "rädda" maskiner som annars kanske inte skulle fått se dagsljus igen om det inte varit för denna träff, vi har sett flera exempel på maskiner som väckts till liv tack vare Lövångerträffen och det är så kul !
Vi är ett glatt gäng som ryker runt och har vi då några haverier?......ja de har vi många, vi brukar räkna med ca 10% som bryter men det tar alla med en klackspark och våran duktiga bärgningspersonal behöver inte frysa! 

År 2017 satte vi ett nytt deltagarrekord med 163 startande och redan där hade vi marginal till Världsrekordet, så dessa siffror gör vi gärna om i år hoppas vi!

År 2019 kommer vi som sagt att ha ett samarrangemang med Munkviken Läger o Konferens för middag,kvällsaktiviteter.

Restaurangen har fullständiga rättigheter gällande alkoholförsäljning för dom som önskar det.

Middagsrätt blir:

MUNKVIKENS FAVORITER 250:-/person.

Älginnanlår med svampsås och lingonchutney
Marinerad kyckling
Potatisgratäng
Ostpaj
Varmrökt lax
Romsås
Sallader efter säsong 
Bröd och smör
Bordsdryck 

OBS! Middagen bokas i samband med anmälan i "Övrigt" rutan där du skriver "Middag" samt "Antal" och anger ev allergier.

OBS! Den 2/2  är sista anmälningsdatum för att erhålla middagen.

Frukost för Er som övernattar bokas i samband med anmälan till träffen. Lägg till "Frukost" i "Övrig info" rutan där ni också noterar ev middag. Observera att möjlighet till frukost finns även på lördag morgon för er som kommer till Munkviken redan på fredag för övernattning till lördagen.

Frukosten kostar 90:-.

 

BOENDEBOKNING/FÖRFRÅGNINGAR  i Munkviken sker till:  info@munkviken.se

Ange vid bokning ditt önskemål om rumsstorlek/hur många personer ni är. 

Betalning av boende sker i Munkviken, kortläsare finns. 

Munkviken Kontakt: +46913-10863.

MUNKVIKEN Google Maps:

https://www.google.com/maps/place/Stiftelsen+Munkviken/@64.3135977,21.3394861,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x467e7f8df57e5507:0xf0508a91db650e33!8m2!3d64.3135977!4d21.3416748

 Sista anmälan till Lövångerträffen/Världsrekordförsöket  är på morgon den 9/2 men vi ser självklart Er anmälan i så god tid som möjligt för att vi ska få ett grepp om hur många som kommer.

Planering den aktuella dagen:

Samlingsplats: Lövångers Elektronik,ca 700 mtr söder om Lövånger strax intill E4:n.Pilad korsning för att förenkla det hela för alla som kommer,för att undvika missförstånd. Samlingsplats morgon Lövånger

Vi kommer att ha "parkeringssamordnare" vid LEAB:s parkeringsyta för att vi alla ska rymmas. 
Respektera/följ dessa "vakter:s" önskemål och fyll upp ytan optimalt.

Kostnaden för Lövångerträffen/Världsrekordförsöket-19 är i år satt till 200 :-/deltagare,för att täcka vissa omkostnader (varav en del av dessa pengar går tillbaka till Er deltagare i form av ett minnespris.Betalning sker på plats innan avgång.
Betalning sker med Swish alternativt kontanter som tidigare.

Beräkna att årets färdväg blir ca 2-3 mil totalt om ni ska åka hela sträckan utöver själva rekordförsöket.

Årets sträckning för Lövångerträffen kommer enligt preliminära planer att gå från LEAB:s parkering (där vi startat ifrån i många år) ner till Gärdefjärden via ordinarie skoterled där Världsrekordförsöket kommer att hållas
Efter ett förhoppningsvis lyckat rekordförsök o nytt Världsrekord så kommer vi att åka en utifrån förutsättningar vald sträcka som tar oss ner till Munkviken där vi senare på kvällen ska äta middag, bada badtunna o ha allmänt trevligt!

Tidsplan:

08,00-09,15: Anmälan. ANMÄL ER DIREKT VID ANKOMST! TACK!!

09,15-09,50. Genomgång av dagsplaneringen gällande WR Försöket samt övrig info.

Prisutdelning i våra olika priskategorier samt utlottning av ev sponsorpriser.
Pokalutdelning till kategorierna "Äldsta Skoter" "Längsta Färdväg" *2 (med skoter resp bil)

Tänk på den nya hjälmlagen som gäller, att alla som kör skoter ska bära hjälm under färd.
Det är på den enskildes egna ansvar för ej bärande av hjälm under träffen vid ev kontroll o böter!

Kl 09,50 ska samtliga förare sitta på sina maskiner startklara Se därför till att ni är i tid och anmäler er direkt ni kommer fram.

Kl 10,00:Start/färd ner till Världsrekordförsöket/Gärdefjärden.

Kl 11,00-11-30: Pokalutdelning/Sponsorpriser m.m.

Kl 13,00: Start Världsrekordförsöket!

Ca kl 15: Eftermiddagsutflykt som så småningom tar oss ner till Munkviken där vi håller kvällsaktiviteterna med badtunna,middag,övernattning osv i fin miljö.

Kl 18,30: Middag.

Om du vill få mer mil i kroppen och inte ska vara med på middagen så kan man med fördel åka med ner till Munkviken efter Världsrekordförsöket för att sen åka tillbaka igen till morgonens startplats i Lövånger. Dett ger en ytterligare körsträcka på ca 12 -13 km.

Vår ambition är att ni som ska äta middag och kommer till Munkviken på eftermiddagsutflykten ska få åka buss från Munkviken till Lövånger och morgonens startplats för att hämta era bilar o släpar och ta dessa till Munkviken.

 

Tiderna i programmet är ca tider och kan komma att ändras beroende på olika omständigheter.

Mer info/ändringar/tillägg kan komma att ske fram till aktuellt datum pga bla snötillgång och andra omständigheter som vi inte råder över.

Med förhoppning om ett stort deltagarantal och en trevlig dag så hälsar Lövångers Skoterklubb med vår samarbetspartner Skellefteå Kommun/Fritidskontoret Er hjärtligt välkomna till LÖVÅNGERTRÄFFEN/WR Attemt 2019!

 

Vi förbehåller oss rätten att ställa in arrangemanget om snöförhållanden/snödjup/isförhållanden inte medger körning på ett betryggande sätt eller andra omständigheter.

 

// Janne Löfroth/Ordf LSK.