Lycksele Final


Tävlingsinfo
Datum 2016-07-27
Plats Hotell Lappland
Tävlingsform Watercross
Bantyp Crossbana
Banlängd Ca 600m
Tävlingsupplägg Enligt reglemente
Anmälda 32 Anmälda för den här tävlingen
Anmälan Anmälan / Avanmälan
Arrangör
Arrangör Lycksele Retroevent
Kontaktperson Marino Carlsson (073-8186798)
Förbund SMA
Tider
Anmälan 9:00 - 10:00
Besiktning 9.00-10.00
Förarmöte 11:00
Första start Kval 1 12.00 - Kval 2/3 14.00
Avgifter
Startavgift Serieavgift 1000kr
Engångslicens 200 SEK
Inträde publik 100 SEK
Övrig information

Övrig info SM-Finalen:

Fri träning Tisdag 26/7 18:00 - 20:00 (Tillståndet räcker till 20:00 så då avbryter vi)

Flotte för bärgning finns att låna. Vi håller inte bärgningspersonal under träningen.

Förutom att vi hoppas på strålande väder likt tidigare år så hoppas vi givet att även publiken fortsätter att komma i massor. Senaste åren har vi haft stadigt kring 6000 åskådare.

Pga LIVE-sändning så behöver vi lite extra tid att förbereda grafik osv inför tävlingen så därför blir det en lite lång dag i depån för er. Vi kommer också köra 1 kval redan klockan 12 för att sändningen inte ska bli för långdragen.

Angående Live-sändningen!

Det är extra viktigt att såväl förare som vi arrangörer sköter oss extra bra. Vi måste sätta ribban lite högre gällande uppförande. Nu ska vi sätta sporten på kartan och vi hoppas att ni vill hjälpa oss med detta. 

OBS!! Ingen lastar skotrar innan prisutdelningen är avklarad!

Prisbord tävlingen: 

1:a Pris: 10000kr

2:a Pris: 5000kr

3:e Pris: 3000kr

Pokal till 1,2 & 3:an

Extra poäng till totala cupen under finalen! 50% extra poäng delas ut.

Varje förare får ha med sig 2 mekaniker vilka samtliga tilldelas band som ger tillträde till depå/startområde. Andra stannar utanför. Förarna och mekaniker tilldelas även fribiljett till kvällens after skoter på Hotell Lappland.

Domare: SM domare Mikael Sjöberg samt Alexander Lindgren som varit med alla år med oss i vattencrossen. Alexander kommer finnas ute på vattnet i båt och Mikael på land för bästa bedömning.

Start sker med Röd/Grön startgran efter att startern fått klartecken från samtliga förare.

Tjuvstart enligt principen lägg dig sist och kom igen. Har du inte uppfattat att du tjuvstartat får du ditt startspår uppvisat på en skylt vid varvning.

Körschema enligt SM Reglementet med gällande tidtagning som särskiljning.

Bärgning sker direkt efter sänkning med 3st bärgningsflottar samt vattenskotrar som är behjälpliga.

Stängd depå under tävlingsdagen. Vi river avspärrningarna efter prisutdelningen så får ni prata med de nyfikna.

I övrigt kommer det finnas toaletter utspritt över området. Förarna har en egen toalett. Flera matserveringar. Ölservering. Liveband som spelar vid bärgningar. Vattenskoter som hjälper till att få upp skotrarna på flottar. 

Det blev mycket att läsa men läs allt då det är viktig information! Gärna 2 gånger. I övrigt gäller givetvis reglementet så se till att ni har era maskiner i ordning!

Tiderna är ungefärliga och vi hoppas vi kan hålla dem. Vi ber att ni förare gör det ni ska göra och håller er alert när det är er tur att köra. Vi vill hålla högt tempo på tävlingen så det gäller att vi får er hjälp med detta.

Efter A-finalen hålls prisutdelning direkt efter målgång på starten. När prisutdelning varit får ni ut å showa och leka av er. Detta pga att vi sänder även prisutdelningen.

Vi hoppas att ni är laddade. Att ni som inte ska köra avanmäler er. När vi stängt anmälan och lottat listorna är det inte lönt att droppa in för sent.

Ni som inte fotat er måste direkt vid anmälan fota er hos mig vid sekretariatet då det ska användas till grafiken.

När ni anmält er ser ni till att ni finns vid era maskiner tills den är besiktad. Det kommer finnas tid för att springa runt å surra efteråt. Ha er utrustning enligt besiktningens checklista som ni finner i reglementet.

Trots att ni inte behöver någon boj, vi önskar att ni heller inte har det då dem ibland har hoppat ut och orsakat onödiga sänkningar, så ska ni ha er kniv ändå. Detta för att det står i reglementet och vi slipper diskutera.

Vid bärgning in till depån är ni med å fäster bogseringslinan där ni vill fästa den och vi drar er in med fyrhjuling.

Det kommer vara trångt i depån vilket ni får ha förståelse för samt visa respekt för era kompisar.

INGEN drar igång en skoter utan att ha nödstoppslinan kopplad.
INGEN ens tvärlyfter skotern och gasar ur den utan pallbock.
EN hand på bromsen gäller även på pallbocken! Nödstoppslinan är lång innan skotern stannar om den faller ner. Respektera oss och era medtävlanden. Ni får väldigt gärna påminna varandra om dessa säkerhets och trivselregler under dagen. Inte ens i panik får ni göra undantag.
INGEN annan än ni och era max 2 mekaniker får vistas i depån.
INGEN alkoholförtäring från någon i depån. Ger ni upp och vill förtära alkohol lämnar ni depåområdet. Vid beivran åker vederbörande ut och depåarmbanden ni kommer tilldelas rivs av.

I övrigt gäller sunt förnuft och att vi hjälps åt att få en riktigt fin avslutning. Vi hoppas på vädret så varmt och strålande som det brukar vara dessa onsdagar under Motorveckan.

Jag hälsar er varmt välkommen, förare som publik, till en dag i Watercrossens tecken i Lycksele.

Vi kommer LIVE-sända tävlingen via SVT Play.

/Retroevent Crew